Gastronomie
Milovníci cizokrajných jídel se budou na Kapverdských ostrovech cítit jako v sedmém nebi. Většina jídel je připravována z čerstvých ryb, které byly nalovené v ten samý den v moři od zdejších rybářů. Na Kapverdách existuje sposty druhů pizzi a těstovin, ale také místní speciality cachupa, čerstvý tuňák a ústřice.
Cachupa je označována za národní jídlo Kapverdských ostrovů, které můžete ochutnat prakticky na všech ostrovech. V podstatě se jedná o pomalu uvařený guláš s kukuřicí, fazolemi, čerstvou zeleninou a marinovaným vepřovým masem nebo čerstvým tuňákem.
Národní nápoj Grogue , vyrobený z cukrové třtiny je stále vyráběn ručně a nejlepší Grogue se nachází v Santo Antao. Můžete vidět, že jsou vyrobeny v tradičním způsobem a pokud jste stateční, můžete si některé vzorky i koupit! Grogue má velmi vysoký obsah alkoholu.
Najdete zde výběr restaurací v hlavních městech, které nabízejí místní pokrmy kreolské i některé mezinárodní kuchyně většinou doprovází živá hudba alespoň jednou týdně. Hodně barů a restaurací jsou v rekreačních oblastech: například Santa Maria (Sal) a Mindelo São Vicente. Živá hudbu o víkendech hraje většinou, dlouho do noci.
Ceny se liší, ale očekávejte, že se zaplatí v přepočtu 25 - 30 €, za menu o třech chodech s místním vínem.
V ideálním případě, a pokud máte čas , můžete zůstat přes noc v Pensão v oblasti Paul. Pravděpodobně, budete pozváni na tradiční pokrmy a se svými hostiteli můžete ochunávat Grogue
Nabídka zájezdů na Kapverdy
Nabídka zájezdů na Kapverdy
Nabídka zájezdů na ostrovy Boa Vista * Sal * poznávací zájezdy